IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV


Varstvo vaših osebnih podatkov jemljemo zelo resno in se trudimo uporabo naših storitev narediti kar se da varno. Zavezujemo se, da bomo upoštevali zakonska določila o varstvu osebnih podatkov. Ta izjava o varstvu osebnih podatkov opisuje, katere vaše podatke zbiramo ter kako jih varujemo.

Vsebina
  1. Področje veljavnosti
  2. Kateri podatki se beležijo
  3. Piškotki
  4. Uporaba podatkov
  5. Varnost podatkov in posredovanje
  6. Pravica do preklica, informacije, sprememba podatkov in kontakt

 

 

Področje veljavnosti

Ta izjava velja za člane Lyoness ter za spletno stran Lyoness na naslovu http://www.lyoness.com. Upoštevajte, da opozarja tudi na druge spletne strani Lyoness, tudi tiste drugih držav, za katere bi lahko veljala odstopajoča pravila glede varstva osebnih podatkov.

Tekom nadaljnjega razvoja naših spletnih strani se lahko zgodi, da bodo za izboljšanje naših storitev potrebne dopolnitve te izjave o varstvu osebnih podatkov. V tem primeru vas bomo o tem predhodno obvestili in pridobili vaše posebno soglasje.

Kateri podatki se beležijo

 

Med osebne podatke sodijo vse tiste navedbe o osebnih ali stvarnih razmerah, ki smo jih med vašim članstvom pri Lyoness prejeli od vas in ki vam jih je mogoče pripisati posredno ali neposredno (npr. preko vaše številke člana). K temu sodijo: popolno ime, rojstni datum, poštni naslov, telefonska številka, e-poštni naslov, bančni podatki ter podatki o nakupih, nastali tekom vašega članstva pri Lyoness.

Piškotki

 

Naše spletne strani uporabljajo t.i. piškotke (Cookies), to so majhne tekstovne datoteke, ki se naložijo na vašem računalniku, kjer jih je mogoče uporabljati. Namen piškotkov je, da vam omogočijo prijavo v naše storitve in prikaz na spletu prilagodijo vam.

Del naše spletne ponudbe lahko uporabljate tudi brez registracije oz. prijave. Tudi v tem primeru se določene informacije beležijo samodejno za zbiranje statističnih podatkov o uporabi in učinkovitosti naše spletne ponudbe in njihovo prilagajanje potrebam naših uporabnikov. Zato zbiramo informacije o vašem IP-naslovu, času in trajanju vašega obiska, številu obiskov, uporabi obrazcev in podobno. Piškotki so shranjeni različno dolgo. Pretežno uporabljamo piškotke, ki se po koncu vašega obiska na naši spletni strani samodejno izbrišejo. Zabeležimo vsak dostop do naše spletne strani in vsako odpiranje katere od na spletni strani naloženih datotek. Piškotki, ki jih uporabljamo, so izključno za naše informiranje in tretji do njih nimajo dostopa.

Za beleženje vaših spletnih aktivnosti na naši strani in ugotavljanje števila uporabnikov, ki obišče našo spletno stran, ter pogostnosti ogleda vsebin na naši strani dodatno uporabljamo Google Analytics. Analiza poteka anonimno. Piškotki Google Analytics se shranijo na vaš računalnik in jih lahko analizira Google. Natančneje se uporabljata Google Analytics Tool Anonymous IP in demographic data and interests. Več informacij o tem najdete na https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de. Google Analytics nudi na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de možnost, da beleženje podatkov zavrnete.



Piškotek

Parameter

Namen

Delovanje

 

lyo_it_accept_cookie

 

True

Ta piškotek služi sledenju obiskovalčevega soglasja

Za umik soglasja mora obiskovalec ta piškotek izbrisati iz lastnega brskalnika

_utma
_utmb
_utmc
_utmz

 

 

Google Analytics

Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem: kako in kako pogosto obiskovalci uporabljajo spletno stran (čas, dan). Te informacije se uporabljajo za izboljšanje spletnih storitev.

 

Za več informacij preberite Googlov pravilnik »Google Privacy«

 

ASP.NET_SessionId

 

ID

Ta piškotek služi za jasno identifikacijo obiskovalca.

 

ID-seja se shrani v piškotek.

 

Lyo-Search-Settings

 

TreeType

 

Piškotek za shranjevanje iskalnih nizov.

Želeni vpogled v iskalne nize se shrani preko piškotka.

 

lyo_box_account_info_settings

 

true/false

Piškotek za vklop in izklop podatkov v pregledu računa

S tem piškotkom se lahko vklopi oz. izklopi vpogled v podatke računa.

 

popup_lyoness3steps_closed

 

true/false

 

Ob prvem obisku se prikaže pojavno okno (Pop-up) s pojasnili glede Lyoness.

Piškotek za upravljanje pojavnega okna. Po zaprtju se pojasnila ob naslednjem obisku več ne prikažejo

Upoštevajte, da običajni spletni brskalniki sprejemajo piškotke skladno s standardnimi nastavitvami. Brskalnik lahko nastavite tako, da zavrnete vse ali določene piškotke, ali pa da vas pred prejemom novega piškotka o tem obvesti. Pri večini brskalnikov najdete zadevna navodila v točki »Pomoč« v meniju. Tam najdete tudi podatek o tem, kako lahko izbrišete že prejete piškotke.

Upoštevajte, da morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naše spletne strani, če ne boste omogočili sprejemanja piškotkov. Z uporabo naše spletne strani soglašate z uporabo zgoraj navedenih piškotkov.

Uporaba podatkov

Lyoness vaše osebne podatke uporablja izključno ob upoštevanju zakonskih določil. Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob vaši registraciji kot Lyoness član ter tekom vašega članstva, beležimo in obdelujemo izključno v okviru izpolnjevanja naših pogodbenih dolžnosti do vas ter ob tem še v primerih, za katere izdate posebno soglasje.

Vaše podatke tako uporabljamo na primer za komunikacijo z vami, da lahko preverimo vašo identiteto in vam ponudimo osebno člansko območje na Lyoness spletni strani, da lahko obdelujemo vaša povpraševanja in naročila ter vam damo na razpolago naše storitve. Nadalje vaše podatke uporabljamo za posredovanje in dodeljevanje članskih ugodnosti, ki vam pripadajo iz sodelovanja v Lyoness programu zvestobe.

Če imamo posebno soglasje, uporabljamo vaše podatke npr. tudi za obveščanje o ponudbah in akcijah naših partnerskih podjetij.

Varnost podatkov in posredovanje

 

Za zaščito vaših podatkov med drugim uporabljamo kodiranje prenosa podatkov (kodiranje SSL), požarne zidove (Firewalls), programe za zaščito pred vdori hekerjev in druge varnostne ukrepe skladno s trenutnimi tehničnimi zmogljivostmi.

Vaše osebne podatke načelno uporablja družba Lyoness Europe AG kot pogodbeni partner članov, ob pomoči določene družbe v državi, ki poskrbi za izvajanje, ter skupina Lyoness Group AG. Vaši osebni podatki pa so lahko, kot je navedeno v nadaljevanju, posredovani določenim ponudnikom storitev ter znotraj skupine Lyoness:

za izvajanje naših storitev, komunikacijo s člani in upravljanje naše prisotnosti na spletu lahko pooblastimo določene izvajalce storitev . Zagotavljamo, da bomo te izvajalce izbrali skrbno, da bi zagotovili zakonito in varno obdelavo podatkov. Ob tem smo te izvajalce storitev obvezali k namenski rabi vaših osebnih podatkov samo po naših navodilih ter skladno s slovenskimi določili glede varstva osebnih podatkov. Nadaljnja uporaba podatkov teh izvajalcev storitev je izključena.

Ob tem lahko vaše osebne podatke ob zagotavljanju potrebnih ukrepov za varstvo podatkov posredujemo znotraj skupine Lyoness , v kolikor je to potrebno zaradi elektronske obdelave in upravljanja ali za izvajanje določene storitve za vas. Družbe skupine Lyoness so do nas prav tako zavezane k vsakokrat  določeni namenski rabi vaših osebnih podatkov ter skladno  s slovenskimi določili glede varstva osebnih podatkov. Natančnejši pregled vseh družb v okviru skupine Lyoness najdete na naslednji spletni strani: http://www.lyoness-corporate.com/de- AT/Unternehmen/Organisation/. Tozadevne storitve so zlasti: vzpostavitev stika preko elektronskih sporočil (npr. e-pošta ali SMS), družabnih medijev (kot je Facebook itd.), faksa, telefona ali pošte za obveščanje o izdelkih in akcijah partnerskega podjetja, identifikacijo ponudb, ki ustrezajo vašim interesom, izvajanje anket o zadovoljstvu, delovanje vročih linij ter obdelavo transakcij. Če in v kolikor je to potrebno za izvedbo določene storitve za vas, bomo partnerskemu podjetju posredovali za to potrebne osebne podatke. Partnerska podjetja pa so do nas zavezana k vsakokrat določeni namenski rabi vaših osebnih podatkov ter skladno s slovenskimi določili glede varstva osebnih podatkov.


Lyoness je mednarodno dejavna skupina. Naše poslovanje, strukture upravljanja in tehnična infrastruktura segajo čez državne meje. Zato lahko vaše osebne podatke posredujemo tudi v tujino. Za posredovanje vaših osebnih podatkov v države članice Evropskega gospodarskega prostora, Švico in druge države z ustreznim varstvom podatkov (62. člen Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1)) ni potrebno dodatno soglasje. V kolikor pa bodo vaši osebni podatki posredovani v druge kot pravkar navedene države, bomo predhodno pridobili vaše posebno soglasje.

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali drugim osebam, kot pa zgoraj navedenim prijateljskim partnerskim podjetjem, izvajalcem storitev in Lyoness družbam. Tovrstno posredovanje osebnih podatkov, ki bi morda lahko bilo potrebno za izvajanje pogodbe, je odvisno od vašega posebnega soglasja.

Pravica do preklica, informacije, sprememba podatkov in kontakt

 

Imate možnost, da vaše soglasje za uporabo osebnih podatkov kadarkoli prekličete brez navedbe razlogov. Posledica tovrstnega preklica je prepoved nadaljnje uporabe osebnih podatkov. Preklic je v tem primeru treba poslati v pisni obliki (s pismom, po faksu ali e-pošti) na naslednji naslov:

Lyoness d.o.o.
Ulica Vita Kraigherja 3, SI-2000 Maribor Telefon: +386 (0) 2 / 421 33 90
Faks: +386 (0) 2 / 421 33 95
E-pošta: member-service spam@gohere.go lyoness.at

Na ta naslov se lahko obrnete tudi, če imate vprašanja glede uporabe vaših podatkov ter za posodobitev oz. popravo vaših osebnih podatkov.


 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV ZAPOSLITVENI PORTAL

Lyoness je zavezan k enakim možnostim za vse sodelavce in sodelavke ter je ponosen na raznolikost   v ekipi! Vsi kvalificirani kandidati in kandidatke so del izbirnega postopka ne glede na etnično poreklo, barvo kože, vero, spol, spolno usmerjenost, narodnost, invalidnost ali starost.

Kateri podatki se beležijo

 

Ker gre pri portalu www.lyoness-corporate.com za mednarodni zaposlitveni portal, v katerem so na voljo vsa razpisana delovna mesta za vse podružnice in hčerinska podjetja v skupini Lyoness, je možno, da morate najprej izbrati državo, v kateri bi želeli delati. Po tej predhodni izbiri preidete v borzo prostih delovnih mest v določeni državi. Natančnejši pregled vseh družb v okviru skupine Lyoness, ki se seveda delno nahajajo tudi v tujini, najdete na naslednji spletni strani: http://www.lyoness-corporate.com/de-AT/Unternehmen/Organisation/

Če se na naši spletni strani prijavite za razpisano delovno mesto, boste pozvani, da izpolnite vprašalnik oz. naložite datoteke.

Osebni podatki, ki jih zabeležimo in shranimo, so vaš naziv, ime, priimek, prebivališče z ulico, poštno številko in krajem, rojstni datum, materni jezik, narodnost, e-poštni naslov, telefonska številka, najvišja pridobljena izobrazba, želena plača, bruto letna plača in najhitrejši datum začetka dela. Nadalje lahko navedete vaše posebne kompetence in kvalifikacije, kot so na primer računalniške kompetence, jezikovne kompetence in podobno. Ob tem lahko navedete vašo dosedanjo izobrazbo, delovne izkušnje itd.

Poleg tega imate možnost, da na naš strežnik naložite datoteke, kot so na primer življenjepis, motivacijsko pismo, fotografija, spričevala in druga za zaposlitev pomembna dokumentacija.
Ob tem nam lahko v za to predvidenem polju za besedilo pošljete tudi sporočilo.
Ker se Lyoness seveda zaveda, da skladno s posameznim državnim pravnim okvirjem ne sme zahtevati vseh navedenih osebnih podatkov, smo kot obvezna označili samo nekatera nujno potrebna polja, kot sta na primer priimek in kontaktni naslov. Vaše osebne podatke bomo uporabljali izključno za obdelavo vaše prošnje.

Z uporabo Lyoness zaposlitvenega portala soglašate z elektronskim shranjevanjem in nadaljnjo obdelavo navedenih osebnih podatkov znotraj skupine Lyoness.

 

Pravica do preklica, informacije, sprememba podatkov in kontakt

Imate možnost, da vaše soglasje za uporabo osebnih podatkov kadarkoli prekličete brez navedbe razlogov. Posledica tovrstnega preklica je prepoved nadaljnje uporabe osebnih podatkov. Preklic je v tem primeru treba poslati v pisni obliki (s pismom, po faksu ali e-pošti) na naslednji naslov:

Lyoness d.o.o.
Ulica Vita Kraigherja 3, SI-2000 Maribor Telefon: +386 (0) 2 / 421 33 90
Faks: +386 (0) 2 / 421 33 95
E-pošta: office spam@gohere.go lyoness.si

Z veseljem vas bomo obvestili, katere vaše podatke iz prošnje imamo na voljo. Ob tem lahko vedno naročite spremembo ali izbris teh podatkov.
Če ne želite, da vaše podatke iz prošnje po končanem postopku izbire hranimo še eno leto, nas o tem obvestite po e-pošti na zgoraj navedeni naslov.

* Provizijske ugodnosti so odvisne od izdelkov, kupljenih pri partnerskem podjetju. Vse informacije na tej spletni strani so informativne narave in tudi brez garancije.