Izjava o zaštiti podataka o ličnosti

 


Zaštitu Vaših ličnih podataka shvatamo veoma ozbiljno i ulažemo sve napore da omogućimo bezbedno korišćenje naših usluga. Posvećeni smo praćenju zakonskih smernica za zaštitu podataka. Svrha ove izjave o zaštiti podataka o ličnosti je detaljno informisanje o podacima koje prikupljamo od Vas i kako ih štitimo.

Sadržaj

  1. Obim
  2. Prikupljeni podaci
  3. Cookies
  4. Korišćenje podataka
  5. Bezbednost i prenos podataka
  6. Pravo opoziva, informacije, promene podataka i kontakt


Obim

Ova izjava odnosi se na Lyoness Članove kao i na Lyoness Vebsajt koji se nalazi na adresi http:/www.lyoness.com. Napominjemo da preko ovog vebsajta možete biti upućeni na druge Lyoness vebsajtove, uključujući i one za druge države kod kojih se mogu primenjivati drugačija pravila o zaštiti podataka.


U okviru daljeg razvoja naših vebsajtova, a u cilju poboljšanja naših usluga, postoji mogućnost da ćemo biti prinuđeni da s vremena na vreme menjamo ovu izjavu o zaštiti podataka o ličnosti. U tom slučaju, pružićemo Vam odgovarajuće informacije i zatražiti Vašu izričitu saglasnost.

Prikupljeni podaci

Lični podaci obuhvataju sve podatke koje ste nam dostavili, a koji detaljno opisuju ličnu ili materijalnu situaciju u vezi sa Vašim Lyoness Članstvom i koji se mogu direktno ili indirektno (npr. preko Vašeg članskog broja) odnositi na Vas. To uključuje: Vaše ime i prezime, datum rođenja, poštansku adresu, broj telefona, e-mail adresu i bankovne informacije, kao i bilo kakve podatke o kupovini u vezi sa Vašim Lyoness Članstvom.

Cookies

Naši vebsajtovi koriste takozvane cookie-je. Ovo su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju u Vašem računaru i mogu da se preuzimaju. Svrha cookie-ja je da Vam omogući da se pretplatite na naše usluge i da personalizujete naše veb prisustvo za Vas.


Možete da pristupite nekim ponudama na našem vebsajtu bez potrebe da se registrujete i/ili prijavite. U ovom slučaju, određene informacije biće automatski sakupljene kako bi se prikupili statistički podaci o upotrebi i efikasnosti naših veb ponuda i iste prilagodile potrebama naših korisnika. Iz tog razloga, mi prikupljamo podatke preko Vaše IP, vreme i trajanje vaše posete, broj poseta, upotrebu obrazaca i slično. Period skladištenja cookie-a varira. Uglavnom koristimo cookie-je koji se automatski brišu posle Vaše posete našem vebsajtu. Registrujemo svaki pristup našem vebsajtu i preuzimanje svakog fajla na našem vebsajtu. Cookie-je koje mi postavljamo koriste se isključivo u informativne svrhe i neće biti dostupni trećim licima.


Pored toga, koristimo Google Analitics za identifikaciju Vaših onlajn aktivnosti na našem vebsajtu, registrovanje broja korisnika koji nas posećuju na internetu, evidentiranje sadržaja koji pregledate na Vašem računaru i koliko često. Međutim, procena rezultata je anonimna. Google Analitics cookies se čuvaju u Vašem računaru i Google ih može proceniti. Konkretno, koristimo Google Analitics Tool Anonimous IP, demografske podatke i interesovanja. Za dodatne informacije, posetite https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.
Pod https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de Google Analytics nudi mogućnost odbijanja prikupljanja podataka.

 

Cookies

Parameter

Svrha

Funkcionalnost

/yo_it_accept_cookie

True

Ovaj cookie služi za pribavljanje saglasnosti posetioca

Da bi posetilac mogao da povuče svoju saglasnost , mora da izbriše ovaj cookie iz svog pretraživača

-utma
-utmb
-utmc
-utmz

Google
Analytics

Cookie služi za prikupljanje informacija: kako posetilac koristi vebsajt (vreme, dan u nedelji) i koliko često. Ova informacija se koristi za poboljšanje usluge vebsajta.

Za dodatne informacije, obratite se Google Privacy

ASP.NET_Sessionld

ID

Ovaj cookie služi za jasnu identifikaciju posetioca.

ID posete se čuvaju u cookie-u.

Lyo-Search-Settings

TreeType

Cookie za čuvanje pretraženih pregleda.

Željeni pregled rezultata pretrage čuva se po cookie-u

lyo_box_account_info_settings

true/false

Cookie za širenje i skupljanje podata u pregledu naloga

Pregled informacija o nalogu može da se aktivira i/ili deaktivira kroz cookie.

popup_lyoness3steps_closed

true/false

Iskačući prozor/meni pojaviće se prilikom prve posete, sa objašnjenjima o Lyonessu

Cookie za kontrolu iskačućih prozora/menija. Čim se zatvori, objašnjenja se više neće pojavljivati prilikom sledeće posete.



Napominjemo da konvencionalni internet pretraživači prihvataju cookie-je u skladu sa standardnim podešavanjima. Možete da podesite Vaš pretraživač da odbije sve ili pojedine Cookie-je, ili zatraži Vašu dozvolu pre prihvatanja novog cookie-a. Većina pretraživača pruža odgovarajuća uputstva pod stavkom "pomoć" na listi menija. Tamo ćete takođe naći uputstva o tome kako da izbrišete sve već primljene cookie-je.


Napominjemo da možda nećete biti u mogućnosti da koristite sve funkcije na našem vebsajtu ako ne prihvatite cookie-je.

Korišćenjem našeg vebsajta, dajete svoj pristanak za upotrebu gore navedenih cookie-ja.


Korišćenje podataka

Lyoness koristi Vaše lične podatke u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama. Za vreme Vašeg članstva, Lični podaci koje ste dostavili prilikom registracije kao Lyoness Član biće pažljivo prikupljani i obrađivani isključivo u meri u kojoj je to potrebno da bismo izvršili naše ugovorne obaveze prema Vama i samo ako nam date svoju izričitu saglasnost.


Koristićemo Vaše podatke da bismo komunicirali sa Vama, da bismo potvrdili Vaš identitet, da bismo Vam omogućili da pristupite svojoj ličnoj online kancelariji na Lyoness vebsajtu, da bismo izvršili obradu Vaših zahteva i naloga i da bismo Vam stavili na raspolaganje naše usluge. Pored toga, koristimo Vaše podatke za utvrđivanje i dodeljivanje odgovarajućih Pogodnosti za članove koje ste ostvarili na osnovu članstva u Lyoness Loyalty Programu.


Ukoliko pribavimo Vašu posebnu saglasnost, koristićemo Vaše podatke da bismo Vas obavestili o, npr. broju rasprodaja i specijalnih ponuda koje nude naši Loyalty Partneri.

Bezbednost i prenos podataka


U cilju zaštite Vaših podataka, između ostalog, primenjujemo šifrovanje tokom prenosa podataka (SSL-Encryption), zaštitnu barijeru (firewall), program za odvraćanje hakera, kao i dodatne bezbednosne metode zasnovane na najsavremenijoj tehnologiji.


Obradu Vaših ličnih podataka vršiće Lyoness Europe AG kao ugovorna strana koja zaključuje ugovore sa Članovima, a koja može pojedinačnim regionalnim društvima, kao i Lyoness Group AG-u, poveriti određene poslove u vezi sa obradom Vaših podataka u svrhu izvršenja ugovornih obaveza. Međutim, pored društava iz Lyoness Grupe, Vaši lični podaci mogu biti prosleđeni određenim pružaocima usluga, kako sledi:


Ovlašćeni smo da određenim pružaocima usluga poverimo obavljanje određenih poslova u vezi sa izvršenjem naših usluga, u vezi sa komunikacijom sa našim Članovima i administracijom našeg onlajn prisustva. Garantujemo da pažljivo biramo pružaoce usluga kako bi se obezbedila zakonita i bezbedna obrada podataka. Pored toga, ovi pružaoci usluga su se obavezali da bilo kakve lične podatke koriste isključivo u tačno određene svrhe u skladu sa našim uputstvima i relevantnim odredbama propisa o zaštiti podataka. Kompletan spisak svih društava koje čine Lyoness Grupu možete pronaći na vebsajtu: http://www.lyoness-corporate.com/de-AT/Unternehmen/Organisation/.


Predmetne usluge uključuju ali nisu ograničene na sledeće: kontaktiranje elektronskim putem (npr. e-mail ili SMS), putem društvenih medija (kao što su Facebook, itd.), faksom, telefonom ili poštom radi pružanja informacija o proizvodima i kampanjama koje nude Partnerske firme, radi kreiranja prodaja koje odgovaraju Vašim interesovanjima, u cilju sprovođenja anketa o zadovoljstvu uslugama, u cilju rada službi telefonske pomoći, kao i radi obrade transakcija. Ukoliko su Vaši lični podaci potrebni u cilju pružanja konkretne usluge za Vas, prosledićemo Partnerskim firmama neophodne lične podatke. Zauzvrat, Partnerske firme su u obavezi da Vaše podatke koriste isključivo u tačno određene svrhe u skladu sa relevantnim propisima o zaštiti podataka o ličnosti.


Lyoness je međunarodno aktivna grupacija. Naše poslovne aktivnosti, upravljačke strukture i tehnička infrastruktura prelaze državne granice. Stoga smo u mogućnosti da Vaše lične podatke iznosimo u inostranstvo. Prenos Vaših ličnih podataka članovima Evropske ekonomske oblasti, Švajcarskoj i drugim zemljama sa adekvatnim nivoom zaštite podataka (§12 stav. 2. DSG 2000) ne zahteva dodatnu saglasnost. Međutim, u slučaju da se Vaši lični podaci šalju u zemlje koje nisu među gore navedenim, tražićemo Vašu izričitu prethodnu saglasnost.

 

Nećemo prosleđivati Vaše lične podatke bilo kojim osobama osim povezanim privrednim društvima, pružaocima usluga i prethodno navedenim Lyoness društvima. Prosleđivanje bilo koje takve informacije koja može biti potrebna u cilju izvršenja ugovora, podleže Vašoj izričitoj prethodnoj saglasnosti.

Pravo opoziva, informacije, promene podataka i kontakt


U mogućnosti ste da, u bilo kom trenutku, opozovete svoj pristanak na korišćenje Vaših podataka u budućnosti, bez davanja obrazloženja. Nakon prijema Vašeg opoziva obrada Vaših ličnih podataka će biti nedozvoljena. Opoziv je potrebno poslati u pisanoj formi (poštom, faksom ili e-mailom) na sledeću adresu :


Lyoness d.o.o. Beograd

Bulevar Mihajla Pupina broj 10L
Telefon: +381 (0) 11 / 655 73 90
E-Mail: office spam@gohere.go lyoness.rs


Molimo da nas kontaktirate na ovu adresu za bilo kakva pitanja u vezi sa korišćenjem Vaših podataka i u cilju ažuriranja i/ili izmene Vaših podataka.

 



 

Zaštita podataka na portalu Zaposlenje


 

Lyoness se obavezuje da obezbedi jednake mogućnosti zapošljavanja svom osoblju i veoma je ponosan na raznovrsnosti svog tima. Svi kvalifikovani kandidati čine deo procesa selekcije, bez diskriminacije na osnovu etničkog porekla, rase, vere, pola, seksualne orijentacije, nacionalnosti, invaliditeta ili starosti .

Sledeći podaci će biti prikupljeni:

S obzirom da jewww.lyoness-corporate.commeđunarodni portal za zapošljavanje na kojem se slobodna radna mesta oglašavaju za sve ogranke i zavisna društva Lyoness Grupe, možda ćete prvo morati da izaberete državu u kojoj želite da radite. Posle ove početne selekcije, bićete prebačeni na ponudu poslova za specifičnu državu. Kompletan spisak svih društava koje čine Lyoness Grupu, od kojih će neke biti u inostranstvu, možete pronaći na vebsajtu: http://www.lyoness-corporate.com/de-AT/Unternehmen/Organisation/


Ako podnesete zahtev za jedan od poslova koji se reklamiraju na našem vebsajtu, od Vas će se tražiti da popunite prijavu i/ili pošaljete informacije.


Lični podaci koje prikupljamo i čuvamo su Vaša pozicija, ime, prezime, adresa, poštanski broj i grad, datum rođenja, maternji jezik, nacionalnost, e-mail adresa, broj telefona, stepen obrazovanja, željena zarada, bruto godišnja zarada i najraniji datum kad možete da počnete da radite. Pored toga, možete da navedete bilo kakva posebna znanja i kvalifikacije kao što su IT veštine, znanje jezika, itd. Osim toga, možete pružiti informacije u vezi sa Vašim obrazovanjem i obukom, profesionalnim iskustvom, itd.


Takođe imate mogućnost da otpremate fajlove na naš server, kao što su, npr. Vaš curriculum vitae, lična izjava, fotografija, transkripti, i sve dodatne informacije relevantne za zaposlenje. Pored toga, možete da nam pošaljete poruku u polju za tekst koji je namenjen ovoj svrsi.


Budući da je Lyoness dobro upoznat sa činjenicom da s obzirom na zakone pojedinih zemalja nećemo biti u mogućnosti da uvek zatražimo sve gore navedene podatke, označili smo minimalan broj apsolutno obaveznih polja kao što su prezime i kontakt adresa. Vaši lični podaci biće korišćeni isključivo za obradu Vaše prijave.


Korišćenjem Lyoness vebsajta dajete svoj pristanak na elektronsko skladištenje i dalju obradu ličnih podataka koje ste dostavili u okviru Lyoness Grupe.


Pravo opoziva, informacije, promene podataka i kontakt

Imate mogućnost da, u bilo kom trenutku,  opozovete svoj pristanak na korišćenje Vaših podataka u budućnosti, bez davanja obrazloženja. Nakon prijema Vašeg opoziva obrada Vaših ličnih podataka će biti nedozvoljena. Opoziv je potrebno poslati u pisanoj formi (poštom, faksom ili e-mailom) na sledeću adresu:


Lyoness d.o.o. Beograd

Bulevar Mihajla Pupina broj 10L
Telefon: +381 (0) 11 / 655 73 90
E-Mail: office spam@gohere.go lyoness.rs


Na Vaš zahtev, svakako ćemo Vas obavestiti koje podatke u vezi sa Vašom prijavom imamo sačuvane. Pored toga, možete u svakom trenutku da izmenite podatke ili ih obrišete. Ukoliko ne želite da u našim fajlovima čuvamo podatke o Vašoj prijavi na period duži od jedne godine nakon završetka procesa selekcije, ljubazno Vas molimo da nas o tome obavestite tako što ćete nam poslati e-mail na gore navedenu adresu.

 

* U zavisnosti od proizvoda koji su kupljeni u partnerskoj firmi rasponi isplaćenih naknada mogu da variraju. Iz tog razloga ne garantujemo za navode na ovoj internet stranici.