#radostpoklanjanja

Ideje za poklone

Za njega

for him

Za nju

for her

Deca

for her

Praznični saveti i trikovi

Savršeni praznični keksići

Ko još ne voli ukusne praznične keksiće čiji nas miris ispunjava nostalgijom. Da bi vam uspeli, dajemo vam pet ultimativnih saveta za pripremu najboljih prazničnih keksića. Srećno!

Mekani maslac

Ukoliko je maslac suviše hladan, može da se dogodi da testo nema željenu konzistenciju. Ostavite maslac da se topi na sobnoj temperaturi dva do tri sata pre pripreme kako bi smekšao. Ukoliko ste u žurbi, izrendajte maslac - tako će smekšati za nekoliko minuta.

Sveži sastojci

Time mislimo na prašak za pecivo, vanilin šećer itd. - jer sveži sastojci su garancija za savršene keksiće. Nemojte štedeti pri kupovini sastojaka za keksiće: Bolji kvalitet sastojaka = bolji kvalitet keksića.

Prava mera

Ovo je posebno važno za brašno. Ukoliko je previše brašna u testu, keksići će biti suvi i tvrdi. Prilikom pripreme važna je preciznost jer čak i male izmene recepta mogu da utiču na krajnji rezultat.

Koristite papir za pečenje

Papir za pečenje ne štedi samo vreme prilikom čišćenja - on takođe sprečava da se keksići zalepe za pleh. Papir za pečenje delimično deluje i kao izolator jer služi i za to da se keksići ne prepeku. Savet profesionalca: Ukoliko ste jednom koristili papir za pečenje, nemojte ga odmah bacati. Isti se može koristiti više puta.

Pecite samo jedan pleh

Kako bi toplota mogla ravnomerno da cirkuliše, ne stavljajte istovremeno više plehova s keksićima, nego jedan za drugim. Pokušajte da postavite pleh uvek u sredinu rerne osim ako u receptu nije drugačije navedeno. Tako će keksići ispasti optimalno hrskavi i ukusni.

Spisak za prazničnu kupovinu

Praznici mogu brzo da postanu stresni ako se unapred nismo dobro pripremili. Kako bismo vam sve to malo olakšali, napravili smo spisak za prazničnu kupovinu tako da nijedan poklon ne ostane neupakovan.

Mesec dana pre praznika

Kupite čestitke i ukrasni papir

Ako dovoljno rano krenete sa kupovinom, imaćete veći izbor u prodavnicama.

Sastavite spisak za kupovinu sa budžetom

Pre nego što vas nedelju dana pre praznika uhvati panika jer nemate poklone, a ni novac, sada je trenutak da sastavite spisak poklona sa cenama. Tako ćete imati uvid u kupljene poklone i u budžet.

Online kupovina

Kada sastavite spisak, kupite odmah sve što možete online. Tako ćete biti sigurni da će pokloni stići pre praznika.

Pronađite i kupite dekoraciju

Prvo sortirajte svoju dekoraciju od prošle godine - da li je nešto slomljeno, da li nešto treba da se zameni, da li planirate ove godine novu boju za svoju dekoraciju? Kada ovo definišete, kupovina može da počne.

Tri nedelje pre praznika

Pošaljite praznične čestitke

Da bi stigle na vreme, treba ih poslati već u prvoj nedelji decembra.

Dekorisanje

Vreme je da prezentujete svoju dekoraciju. Budući da ste prošle nedelje sve detaljno sortirali i kupili, to neće biti problem.

Finalizirajte praznični jelovnik

Ako znate ko vam sve dolazi na praznični ručak i ko šta jede a šta ne, treba da sastavite jelovnik i spisak za kupovinu.

Dve nedelje pre praznika

Kupite sastojke za praznični ručak

Konzerve, začine, žitarice, testeninu i sl. možete da kupite unapred kako biste lakše i brže kupili sveže sastojke.

Nabavite last minute poklone

Uprkos dobrom planiranju setili ste se još nekoliko ljudi koje takođe želite da iznenadite poklonom? Dve nedelje pre praznika nemate puno vremena za nabavku poklona. Stoga su vaučeri brzo i jednostavno rešenje.

Upakujte poklone

Da vas veče pre ne bi dočekali neupakovani pokloni, preporučujemo vam da ih upakujete već dve nedelje pre praznika. Tako upakovane niko ne može da ih pronađe i upropasti iznenađenje.

Sedam dana pre praznika

Veliko spremanje

Vaša dekoracija sigurno izgleda lepše na čistoj komodi bez prašine. Kuhinja takođe treba da bude spremna za pripremu prazničnog ručka. Očistite i frižider da biste imali dovoljno mesta za namirnice.

Kupite baterije za dečje igračke

Nema ništa gore nego kada u igrački koju ste kupili nema baterija, a nemate ih ni pri ruci. Kupite zalihu baterija kako biste izbegli uplakane dečje oči.

Upakujte jednostavno praznične poklone

Savršeni praznični pokloni su izabrani i kupljeni - sada je na redu pakovanje. Lepim pakovanjem nećete samo pokazati koliko vam neko znači, već ćete poklon pretvoriti u remek-delo. Uz naše savete pokloni će biti savršeno upakovani!

Vežba čini majstora!

Niste stručnjak za pakovanje poklona? Vežbajte pakovanje sa novinskim papirom. Tako ćete poboljšati svoju veštinu i bićete majstor u pakovanju prazničnih poklona.

Uklonite cenu

Onaj ko dobije poklon po pravilu ne treba da zna cenu poklona. Zato uklonite cenu sa poklona. Ako ne možete da uklonite cenu, uzmite crni marker i precrtajte je.

Stavite sve u jednu kutiju

Kvadratne ili pravougaone kutije znatno će vam olakšati pakovanje poklona. Možete da kupite odgovarajuće kutije ili da iskoristite kartonske kutije za cipele.

Dobro izmerite ukrasni papir

To možete najbolje da uradite na tvrdoj podlozi kao što je sto. Na stolu možete najlakše da pakujete poklone. Postavite kutiju ili poklon na sredinu papira - nemojte još da sečete papir. Zamotajte papir oko kutije i ostavite nekoliko centimetara za presavijanje. Sada je cela kutija zamotana i možete da isečete papir sa rolne.

Ukrasite svoj poklon ukrasnom trakom ili mašnom

Kada je poklon zamotan, možete da ga ukrasite jednostavnom ukrasnom trakom ili lepom mašnom. Uz mali dodatak kao što je npr. ukrasna kuglica ili grančica možete da oduševite sve.

Ne zaboravite čestitku

Ručno ispisanom čestitkom odnosno lepim prazničnim željama primaocu možete dodatno da zasladite praznično veselje.

Saveti za uštedu za vreme praznika

Zajedno sa dobrim raspoloženjem i veseljem praznici donose i puno izdataka - proslave, dekoracija, pokloni i hrana. Uz naše savete za uštedu biće više veselja a manje brige oko troškova.

Kupujte ranije i pametnije

Što pre počnete da razmišljate o poklonima, to je bolje za vaš novčanik. Imate dovoljno vremena da dobro razmislite kome ćete kupiti koji poklon i koliko ćete novca potrošiti. Na taj način možete bolje da isplanirate troškove. Imate još jednu prednost ako počnete ranije sa kupovinom: Izbeći ćete gužve u šoping centrima i na ulici i moći ćete da uživate u pretprazničnim danima.

Napravite spisak

Napravite spisak sa svim poklonima, dekoracijom i namirnicama koje želite da nabavite. Spisak će vam pomoći da isplanirate svoje troškove i da ne trošite novac na nepotrebne stvari.

Kupujte online u našim partnerskim firmama

Za vreme praznika možete da pronađete brojne online ponude - pre svega je tehnika u ponudi po sniženim cenama. Važan savet: Širom otvorite oči, Cashback World donosi akcije i sniženja tokom Cashb(l)ack Week-a. Pri tome, naravno, ostvarujete i Cashback i Shopping Points!

Napravite sami poklone

Kupljeni, skupi pokloni nisu idealno rešenje za svakoga. Lično izrađeni pokloni mogu da budu draži. Istražujte online i sigurno ćete pronaći odgovarajući poklon za svoje najmilije koji možete sami da napravite! Osoba kojoj dajete poklon sigurno će se jako obradovati poklonu jer zna da ste uložili mnogo truda da ga napravite.

Štedite na ukrasnim trakama i papiru

Sakupljajte tokom cele godine ukrasne trake i ukrasni papir sa drugih proslava. Tako možete ponovo da ih iskoristite za pakovanje prazničnih poklona. Ukrasni papir možete da kupite i nakon praznika! Tada je na sniženju i možete da ga sačuvate za sledeću godinu. Time ćete uštedeti dosta novca.

;
* U zavisnosti od proizvoda koji su kupljeni u partnerskoj firmi rasponi isplaćenih naknada mogu da variraju. Iz tog razloga ne garantujemo za navode na ovoj internet stranici.
;