IZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA

 

Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno te nastojimo osigurati korištenje naših usluga na siguran način. Obvezni smo primijeniti niže navedena zakonska pravila za zaštitu podataka. Ova izjava o zaštiti podataka služi za pojašnjenje o tome, koje podatke prikupljamo od Vas te kako ih štitimo.

Sadržaj
  1. Područje primjene
  2. Podaci koji su obuhvaćeni
  3. Cookies ("kolačići")
  4. Korištenje podataka
  5. Sigurnost podataka i njihov prijenos
  6. Pravo opoziva, obavještavanje, promjene podataka i ugovor


Područje primjene

Ova izjava se primjenjuje na Članove Lyonessa kao i na Lyonessovu web stranicu dostupnu na www.lyoness.com. Molimo Vas da uzmete u obzir kako će Vas ova internet stranica uputiti na druge Lyonessove web stranice uključujući i one u drugim državama u kojima se mogu primjenjivati druga pravila o zaštiti podataka.
U okviru daljnjeg razvoja naših internetskih stranica, s ciljem poboljšanja naših usluga, moguće je da će s vremena na vrijeme biti potrebno dopuniti ovu izjavu o zaštiti podataka. U tom slučaju, omogućit ćemo Vam odgovarajuće informacije te tražiti Vaš izričiti pristanak.

Podaci koji su obuhvaćeni

Osobni podaci uključuju sve podatke o osobnim ili materijalnim okolnostima koje smo od Vas primili u vezi Vašeg članstva u Lyonessu, koji mogu biti izravno ili posredno (tj. putem Vašeg članskog broja) povezani s Vama. Navedeno obuhvaća: Vaše puno ime, datum rođenja, poštansku adresu, broj telefona, e-mail adresu te bankovne podatke, kao i bilo koje podake o kupovinama u vezi s Vašim članstvom u Lyonessu.

Cookies ("kolačići")

Naše web stranice koriste takozvane cookies ("kolačiće"). To su male tekstovne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu odakle mogu biti dostupne. Svrha "kolačića" je omogućiti Vam pretplatu na naše usluge i personaliziranje našeg web sadržaja za Vas.


Ponudama na nekim našim web stranicama možete pristupiti bez obveze registracije i/ili prijave. U tom slučaju, automatski će se obuhvatiti određene informacije kako bi se prikupili statistički podaci u vezi korištenja i učinkovitosti naših web ponuda te kako bi ih se prilagodilo potrebama naših korisnika. Zbog navedene svrhe, prikupljamo podatke putem Vašeg IP-a, vremena i trajanja Vašeg posjeta, broja posjeta, korištenje obrazaca i slično. Vrijeme pohrane "kolačića" varira. Uglavnom koristimo "kolačiće" koji se automatski brišu nakon što završite posjetu našoj web stranici. Bilježimo svaki pristup našim stranicama i preuzimanje svake datoteke na našoj web stranici. "Kolačići" koje postavljamo koriste se isključivo za informativne svrhe te pristup do njih neće biti omogućen bilo kojoj trećoj strani.


Nadalje, koristimo Google Analytics kako bismo identificirali Vaše online aktivnosti na našoj stranici, kako bismo zabilježili koliko korisnika nas posjećuje putem interneta, zabilježili koji su sadržaji bili pregledavani na Vašem računalu te koliko često. Procjena rezultata je međutim anonimna. Google Analytics "kolačići" su pohranjeni na Vašem računalu te mogu biti podvrgnuti procjenama od strane Google-a. Konkretno, koristimo Google Analytics Tool Anonymous IP, kao i demographic data and interests. Za dodatne informacije, molimo provjerite na https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de. Google Analytics na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de nudi opciju odbijanja prikupljanja podataka.



 

"kolačić" (Cookie)

Parametar

Svrha

Funkcionalnost

/yo_it_accept_cookie

True

Ovaj "kolačić" služi za dobivanje posjetiteljeve suglasnosti

Kako bi posjetitelj opozvao svoj pristanak, mora izbrisati ovaj "kolačić" sa svojeg pretraživača

-utma
-utmb
-utmc
-utmz

Google Analytics

Ovaj "kolačić" služi za prikupljanje podataka: kako posjetitelj koristi web stranicu (vrijeme, dan u tjednu) te koliko često. Ove informacije se koriste za poboljšanje usluga web stranice.

Za dodatne informacije, molimo provjeriti na Google Privacy

ASP.NET_Sessionld

ID

Ovaj "kolačić" služi za jasnu identifikaciju posjetitelja.

ID sesije je pohranjen na "kolačiću".

Lyo-Search-Settings

TreeType

"kolačić" za spremanje postavki pretraživanja.

Željeni pregledi rezultata pretraga su spremljeni po "kolačiću"

lyo_box_account_info_settings

true/false

"kolačić" za otvaranje i zatvaranje liste podataka o korisničkom računu

Pregled podataka o računu može biti aktiviran i/ili deaktiviran putem ovog "kolačića". .

popup_lyoness3steps_closed

true/false

pop-up će se pojaviti prilikom prvog posjeta s objašnjenima u vezi Lyonessa

"Kolačić" za kontrolu pop-upova.Čim bude zatvoren, objašnjenja se više neće pojavljivati prilikom sljedećeg posjeta.

 


Molimo da imate na umu kako uobičajeni internetski pretraživač prihvaća "kolačiće" u skladu sa zadanim postavkama. Možete podesiti svoj pretraživač tako da odbija sve ili određene "kolačiće" ili da zatraži Vaše prethodno dopuštenje za prihvaćanje novog "kolačića". Većina pretraživača omogućava odgovarajuće upute putem opcije "pomoć" na listi u izborniku. Također ćete tamo pronaći upute o tome kako brisati sve već primljene "kolačiće".
Molimo da imate na umu kako je moguće da nećete moći koristiti sve funkcije na našoj web stranici ako ne prihvatite "kolačiće".
Korištenjem naše web stranice dajete svoj pristanak na korištenje gore navedenih "kolačića".

Korištenje podataka

Lyoness koristi Vaše osobne podatke u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama. Osobni podaci koje dajete prilikom registracije kao Lyonessov član i tijekom Vašeg članstva, prikupljat će se i obrađivati isključivo u okviru ispunjavanja naših ugovornih obaveza prema Vama te samo ako nam date Vašu izričitu suglasnost.

Vaše podatke ćemo koristiti za komunikaciju s Vama, kako bismo provjerili Vaš identitet, omogućili Vam pristup Vašem osobnom članskom području na Lyonessovoj web stranici, za obradu Vaših traženja i narudžbi te kako bismo Vam omogućili dostupnost naših usluga. Nadalje, Vaše podatke koristimo za određivanje i dodjelu odgovarajućih članskih pogodnosti koje za Vas proizlaze iz Vašeg članstva u Lyonessovom Loyalty programu.
Ako imamo Vaš zaseban pristanak na to, koristit ćemo Vaše podatke kako bismo Vas informirali, npr. o bilo kojoj ponudi i akcijama koje nude naši Trgovci-partneri.

Sigurnost podataka i njihov prijenos

Kako bismo zaštitili Vaše podatke prilikom prijenosa podataka, između ostalog koristimo šifriranje (SSL-enkripcija), firewallove, programe za odvraćanje hakera te dodatne sigurnosne metode koje se temelje na najboljim tehnologijama.
Korištenje Vaših osobnih podataka odvijat će se u pravilu kroz Lyoness Europe AG kao ugovorne strane Članova, koji posluje putem pojedinih regionalnih društava kao i putem Lyoness Group AG. Vaši osobni podaci mogu, međutim, biti proslijeđeni određenim pružateljima usluga kao i unutar Lyoness grupe, kako slijedi:


Ovlašteni smo angažirati određene pružatelje usluga kako bi nam pomogli u obradi naših usluga, komunikaciji s našim Članovima te administriranju naše online prisutnosti. Jamčimo da navedene pružatelje usluga biramo pažljivo kako bismo osigurali zakonitu i sigurnu obradu podataka. Nadalje, navedeni pružatelji usluga su obvezani na korištenje bilo kojih osobnih podataka samo za određenu namjenu u skladu s našim uputama te u skladu s odredbama austrijskih propisa koji uređuju područje zaštite podataka. Potpunu listu svih poduzeća u sastavu Lyoness grupe možete pronaći na sljedećoj web stranici: http://www.lyoness-corporate.com/en-US/Company/Organisation/. Uključene usluge sadrže, ali nisu ograničene na, sljedeće: kontaktiranje putem elektronskih sredstava (npr. e-mail ili SMS), putem društvenih mreža (kao što je Facebook, itd.), putem telefaksa, telefona ili poštanskim putem, glede informacija u vezi proizvoda i akcija ponuđenih od strane Trgovaca-partnera, glede identificiranja ponuda koje odgovaraju Vašim interesima, istraživanja o zadovoljstvu, vođenje pozivnih centara kao i obrada prijenosa. Ako je Vaš osobni podatak zatražen kako bi Vam se omogućila konkretna usluga, tada ćemo Trgovcu-partneru dati potreban osobni podatak. Trgovci-partneri su zauzvrat obvezni koristiti Vaše podatke isključivo za dotičnu određenu namjenu u skladu s austrijskim propisima u vezi zaštite podataka.
Lyoness je grupacija aktivna na međunarodnoj razini. Naše poslovne aktivnosti, struktura upravljanja i tehnička infrastruktura prelaze nacionalne granice. Stoga možemo Vaše osobne podatke slati u inozemstvo. Prijenos Vaših osobnih podataka u države članice Europskog gospodarskog prostora, u Švicarsku i druge države s odgovarajućom razinom zaštite podataka (§12 Par. 2 DSG 2000) ne zahtijeva Vaš daljnji pristanak. Međutim, u slučaju da se Vaši osobni podaci šalju u druge države osim gore navedenih, zatražit ćemo Vašu izričitu prethodnu suglasnost.
Vaše osobne podatke nećemo prosljeđivati bilo kojim osobama osim onima koji su u vezi posla, pružateljima usluga i Lyonessovim društvima kako je gore navedeno. Prosljeđivanje bilo koje takve informacije koja se može zahtijevati za svrhu ispunjenja ugovora, bit će podvrgnuto Vašoj izričitoj prethodnoj suglasnosti.

Pravo opoziva, obavještavanje, promjena podataka i ugovor

Imate opciju opoziva Vaše suglasnosti na korištenje Vaših podataka ubuduće, u bilo koje vrijeme, bez navođenja razloga. Takav opoziv učinit će bilo koje buduće korištenje Vaših podataka nedopustivim. Opoziv treba biti poslan pisanim putem (pismom, putem telefaksa ili e-maila) na sljedeću adresu:


Lyoness d.o.o.

Josipa Marohnića 1, HR-10000 Zagreb
+385 (0) 1 / 3890 930
office@lyoness.hr


Molimo da nas kontaktirate na navedenu adresu u vezi bilo kojeg pitanja u vezi korištenja Vaših podataka te radi ažuriranja i/ili ispravka Vaših informacija.

 



ZAŠTITA PODATAKA NA PORTALU ZA ZAPOŠLJAVANJE


Lyoness ustraje u nastojanju da omogući jednake mogućnosti zapošljavanja svojem osoblju te je iznimno ponosan na raznolikost svojeg tima. Svi kvalificirani kandidati čine dio procesa selekcije bez diskriminacije po osnovi etničkog podrijetla, rase, vjere, spola, seksualne orijentacije, nacionalnosti, invaliditeta ili životne dobi.


Prikupljat će se sljedeći podaci:

Budući da je www.lyoness-corporate.com međunarodni portal za zapošljavanje na kojem su oglasni za radna mjesta oglašeni za sve podružnice i društva kćeri Lyoness Group-a, možete prvo odabrati državu u kojoj biste željeli raditi. Nakon izvršenog inicijalnog predizbora, možete biti premješteni na burzu rada oposebljenu za dotičnu državu. Možete pronaći potpunu listu svih poduzeća koja pripadaju Lyonessovoj grupi, od kojih će neke naravno biti u inozemstvu, na sljedećoj web stranici:
http://www.lyoness-corporate.com/en-US/Company/Organisation/


Ako se prijavite za jedan od oglašenih poslova na ovoj web stranici, zatražit će se od Vas da ispunite zahtjev i/ili učitate podatke.


Osobne podatke koje prikupljamo i pohranjujemo su: Vaša titula, ime, prezime, adresa uključujući ulicu i kućni broj, broj pošte i grad, datum rođenja, materinji jezik, nacionalnost, e-mail adresa, broj telefona, najviši dovršeni stupanj obrazovanja, željenu plaću, brutto godišnju plaću te najraniji mogući datum početka rada. Nadalje, možete navesti neko posebno znanje i kvalifikacije kao informatičke vještine, poznavanje stranih jezika, itd. Također možete dati informacije u vezi Vašeg obrazovanja i treninga, profesionalnog iskustva, itd.


Pored navedenog, možete imati opciju učitavanja datoteka na naš server kao što je primjerice životopis, osobne izjave, fotografija, kopije, te bilo koja dodatna informacija relavantna za posao. Također, možete nam poslati poruku u polju za tekst koje je predviđeno za tu svrhu.


Budući da je Lyoness upoznat s okolnišću da nam nacionalna zakonodavstva pojedinih država ne dozvoljavaju tražiti sve gore navedene podatke, mi smo unijeli samo minimalan broj nužno zahtijevanih polja kao što su prezime i kontakt adresa. Vaši osobni podaci će biti korišteni isključivo za obradu Vaše prijave.


Korištenjem Lyonessove web stranice dajete svoju suglasnot na elektronsku pohranu i daljnju obradu osobnih podataka koje ste dali unutar Lyonessove grupe.


Pravo opoziva, obavještavanje, promjena podataka i ugovor

Imate opciju opoziva Vaše suglasnosti na korištenje Vaših podataka ubuduće, u bilo koje vrijeme, bez navođenja razloga. Takav opoziv učinit će bilo koje buduće korištenje Vaših podataka nedopustivom. Opoziv treba biti poslan pisanim putem (pismom, putem telefaksa ili e-maila) na sljedeću adresu:


Lyoness d.o.o.

Josipa Marohnića 1, HR-10000 Zagreb
+385 (0) 1 / 3890 930
office@lyoness.hr


Nakon podnošenja zahtjeva, mi Vam naravno dajemo do znanja o tome koje kandidacijske podatke imamo u datoteci za Vas. Nadalje, Vi možete ispraviti podatke ili ih brisati u bilo koje vrijeme. Ako ne želite da zadržimo Vaše kandidacijske podatke u našim datotekama za razdoblje koje prelazi jednu godinu koja slijedi iza kraja postupka selekcije, molimo da nas o tome obavijestite putem e-maila na gore navedenu adresu.

* Kupovne pogodnosti mogu varirati ovisno o proizvodima i uslugama trgovca partnera. Stoga su svi podaci vezani za kupovne pogodnosti na ovoj web stranici bez jamstva.