Δήλωση περί προστασίας προσωπικών δεδομένων

 

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική για εμάς και επιδιώκουμε την ασφαλή διαμόρφωση των υπηρεσιών μας.  Δεσμευόμαστε να τηρούμε τις νόμιμες διατάξεις περί προστασίας των δεδομένων. Η παρούσα δήλωση περί προστασίας προσωπικών δεδομένων περιγράφει ποια δεδομένα σας θα καταγράφουμε και πως θα τα προστατεύουμε.

Περιεχόμενο

  1. Πεδίο ισχύος
  2. Ποια δεδομένα θα καταγράφονται
  3. Cookies
  4. Χρήση δεδομένων
  5. Ασφάλεια δεδομένων και μεταφορά
  6. Δικαίωμα ανάκλησης, πληροφορίες, αλλαγή δεδομένων και επικοινωνία


Πεδίο ισχύος


Η παρούσα δήλωση ισχύει για τη συμμετοχή (ως μέλος) στη Lyoness καθώς και για την ιστοσελίδα Lyoness που διατίθεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.lyoness.com. Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι η εν λόγω ιστοσελίδα παραπέμπει και σε περαιτέρω ιστοσελίδες Lyoness, ακόμη και σε ιστοσελίδες άλλων κρατών, για τα οποία ενδεχομένως να ισχύουν παρεκκλίνουσες διατάξεις προστασίας προσωπικών δεδομένων. 


Ενόψει της μετεξέλιξης των ιστοσελίδων μας για την βελτίωση των υπηρεσιών μας ενδεχομένως να απαιτηθούν προσθέσεις/συμπληρώσεις της παρούσας δήλωσης περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Στη περίπτωση αυτή θα σας ενημερώσουμε πριν σχετικώς και θα ζητήσουμε την ξεχωριστή συγκατάθεσή σας. 


Ποια δεδομένα θα καταγράφονται


Στα προσωπικά δεδομένα συγκαταλέγονται όλα εκείνα τα στοιχεία περί προσωπικών ή ουσιαστικών καταστάσεων, τα οποία λάβαμε από εσάς κατά την συμμετοχή σας (ως μέλος) στην Lyoness και τα οποία  δύνανται να καταταχθούν άμεσα ή έμμεσα σε εσάς (π.χ. μέσω τον αριθμ. μέλους σας). Αυτά συμπεριλαμβάνουν: το πλήρες όνομα σας, ημερομηνία γέννησης, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, τραπεζικά στοιχεία καθώς και τα κατά την συμμετοχή σας (ως μέλος) στην Lyoness προκύπτοντα στοιχεία αγορών. 


Cookies


Οι ιστοσελίδες μας χρησιμοποιούν τα λεγόμενα Cookies, τα οποία αποτελούν μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και δύνανται να αναζητηθούν πάλι από εκεί. Τα Cookies αποσκοπούν στο να καταστήσουν εφικτή την εγγραφή/πρόσβασή σας προς τις υπηρεσίες μας και να προσωποποιήσουν την ηλεκτρονική παρουσία για εσάς.


Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος της προσφοράς της ιστοσελίδας μας χωρίς να καταχωρηθείτε (πρόσβαση) ή να συνδεθείτε. Και σε αυτή την περίπτωση καταγράφονται αυτόματα συγκεκριμένες πληροφορίες, ώστε να συλλέγονται στατιστικά στοιχεία σχετικά με την χρήση και την αποτελεσματικότητα της προσφοράς της ιστοσελίδας μας, καθώς και να προσαρμόζουμε αυτή στις ανάγκες των χρηστών μας. Ως εκ τούτου συλλέγουμε πληροφορίες για την διεύθυνση ΙΡ σας, την ώρα και διάρκεια της επίσκεψης σας, τον αριθμό των επισκέψεων σας, τη χρήση εντύπων κ.α.  Η διάρκεια αποθήκευσης των Cookies διαφέρει. Χρησιμοποιούμε κυρίως Cookies, τα οποία διαγράφονται αυτομάτως μετά από την λήξη της επίσκεψης σας στην σελίδα μας. Καταγράφουμε κάθε πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας καθώς και κάθε ανάκτηση ενός αρχείου που είναι παρακατατεθειμένο/διαθέσιμο στην ιστοσελίδα. Τα από εμάς τοποθετημένα Cookies εξυπηρετούν αποκλειστικά την δική μας πληροφόρηση και δεν είναι προσβάσιμα για κανέναν τρίτο.


Επιπλέον χρησιμοποιούμε Google Analytics για να καταγράφουμε και να εξακριβώνουμε τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες στην σελίδα μας, πόσοι χρήστες μας επισκέπτονται στο διαδίκτυο και ποια περιεχόμενα της σελίδας μας επισκέπτονται με ποια συχνότητα. Η αξιολόγηση διεξάγεται ωστόσο ανώνυμα. Τα Cookies του Google Analytics αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μπορούν να αξιολογηθούν από την Google. Συγκεκριμένα εφαρμόζεται το εργαλείο Google Analytics Tool Anonymous IP, καθώς και δημογραφικά στοιχεία και συμφέροντα (demographic data and interests).
Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=gr. Το Google Analytics παρέχει στη διεύθυνση https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de την δυνατότητα να απορρίψετε την καταγραφή δεδομένων. 

 



 

Cookie

Παράμετρος

Σκοπός

Τρόπος λειτουργίας

lyo_it_accept_cookie

True

Το Cookie αυτό αποσκοπεί στην παρακολούθηση της συγκατάθεσης των επισκεπτών

Για να ανακαλέσει την συγκατάθεση του πρέπει να διαγράψει ο επισκέπτης αυτό το Cookie από τον δικό του περιηγητή (Browser)

_utma
_utmb
_utmc
_utmz

Google Analytics

Τα Cookie αυτά αποσκοπούν στην συλλογή πληροφοριών: πως χρησιμοποιούν οι επισκέπτες την ιστοσελίδα (ώρα, ημέρα εβδομάδας) και πόσο συχνά. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της υπηρεσίας της ιστοσελίδας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε παρακαλώ το Google Privacy.

ASP.NET_SessionId

ID

Το Cookie αυτό αποσκοπεί στην αδιαμφισβήτητη ταύτιση/αναγνώριση του χρήστη.

Η Session – ID αποθηκεύεται σε ένα Cookie.

Lyo-Search-Settings

TreeType

Cookie για την αποθήκευση προβολών αναζήτησης.

Η επιθυμητή προβολή αποτελεσμάτων αναζήτησης αποθηκεύεται μέσω Cookie.

lyo_box_account_info_settings

true/false

Cookie για την απόκρυψη και εμφάνιση δεδομένων στην ανάλυση του λογαριασμού.

Μέσω αυτού του cookie μπορεί  να ενεργοποιηθεί ή απενεργοποιηθεί η προβολή των δεδομένων του λογαριασμού.

popup_lyoness3steps_closed

true/false

Κατά την πρώτη επίσκεψη εμφανίζεται ένα Pop-up με διευκρινήσεις για την Lyoness.

cookie για  την διαχείριση του Pop – Up. Με το κλείσιμο του δεν εμφανίζονται πλέον οι διευκρινήσεις στην επόμενη επίσκεψη.


Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι τα κοινά προγράμματα περιήγησης αποδέχονται σύμφωνα με τις προεπιλεγμένες/τυποποιημένες ρυθμίσεις τα Cookies. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης σας κατά τρόπο ώστε να απορρίπτετε όλα ή συγκεκριμένα Cookies ή να ενημερώνεστε πριν την λήψη ενός νέου Cookie.  Την σχετική καθοδήγηση σας την παρέχουν τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στην επιλογή ‘’Βοήθεια’’ της γραμμής μενού. Εκεί θα ενημερωθείτε επίσης και για τον τρόπο διαγραφής των ήδη ληφθέντων Cookies.


Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι ενδεχομένως να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες της ιστοσελίδας μας, εάν δεν αποδέχεστε τα Cookies.


Με την χρήση της ιστοσελίδας μας δηλώνετε την συγκατάθεσή σας, ότι επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν τα ανωτέρω Cookies.
Χρήση δεδομένων
Η Lyoness χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά υπό την τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων. Καταγράφουμε και τα επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας διαθέτετε εσείς κατά την έγγραφη σας ως μέλος Lyoness καθώς και κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σας (ως μέλος), αποκλειστικά στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των συμβατικών μας υποχρεώσεων απέναντι σας, όπως επίσης μόνο σε περιπτώσεις, στις οποίες μας παρέχεται προς τούτο ο ίδιος την συγκατάθεσή σας.


Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να επικοινωνούμε μαζί σας, να επαληθεύσουμε την ταυτότητα σας και να μπορούμε να θέτουμε στη διάθεση σας την προσωπική σας περιοχή μέλους στην ιστοσελίδα της Lyoness, ώστε να δυνάμεθα να επεξεργαζόμαστε τα ερωτήματα και τις παραγγελίες σας και να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Περαιτέρω χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να εξακριβώνουμε τα προνόμια μέλους που σας ανήκουν από την συμμετοχή στο πρόγραμμα αφοσίωσης και να σας τα παρέχουμε. 


Εφόσον λάβουμε και την ξεχωριστή σας συγκατάθεση, χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα επίσης για να σας ενημερώνουμε π.χ. για προσφορές και καμπάνιες των συμβεβλημένων επιχειρήσεων μας. 


Ασφάλεια δεδομένων και μεταφορά 


Για την προστασία των δεδομένων σας χρησιμοποιούμε μεταξύ άλλων κρυπτογραφήσεις κατά την μεταφορά των δεδομένων (SSL – Κρυπτογράφηση), Firewalls, Προγράμματα Άμυνας Χάκερ και άλλα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον επίκαιρο βαθμό εξέλιξης της τεχνολογίας.


Η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων διεξάγεται κατά βάση μέσω της Lyoness Europe AG ως συμβαλλόμενο μέρος των μελών, η οποία χρησιμοποιεί για την διεκπεραίωση την εκάστοτε ημεδαπή εταιρία, καθώς και τη Lyoness Group AG. Η προώθηση των προσωπικών σας δεδομένων μπορεί ωστόσο, όπως αναφέρεται παρακάτω, να πραγματοποιηθεί προς συγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών, καθώς και εντός του Ομίλου Lyoness:


Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε για την παροχή των υπηρεσιών μας, την επικοινωνία με τα μέλη και για την διαχείριση της διαδικτυακής μας εμφάνισης συγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών. Εγγυόμαστε ότι επιλέγουμε επιμελώς τους εν λόγω πάροχους υπηρεσιών, για να εξασφαλίσουμε μια νόμιμη και ασφαλή επεξεργασία δεδομένων. Επιπλέον υποχρεώσαμε τους πάροχους υπηρεσιών, να χρησιμοποιούνε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες μας για συγκεκριμένο σκοπό και βάσει των αυστριακών διατάξεων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μια περαιτέρω χρήση των δεδομένων από τους συγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών αποκλείεται.


Πέραν τούτου μπορούμε να μεταδώσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας των δεδομένων εντός του Ομίλου Lyoness, στο βαθμό που απαιτείται για τον σκοπό της ηλεκτρονικής επεξεργασίας και διαχείρισης ή την παροχή μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας για εσάς. Οι επιχειρήσεις του Ομίλου Lyoness είναι απέναντι μας επίσης υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για τον εκάστοτε συγκεκριμένο σκοπό και σύμφωνα με τις αυστριακές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.  Έναν αναλυτικό πίνακα όλων των επιχειρήσεων του Ομίλου Lyoness θα βρείτε στην εξής ιστοσελίδα:. Οι εν λόγω : http://www.lyoness-corporate.com/de-AT/Unternehmen/Organisation/ υπηρεσίες είναι κυρίως οι εξής: η επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (π.χ. Email ή SMS), μέσω κοινωνικών δικτύων (όπως Facebook κτλ.), μέσω τηλεομοιοτυπίας (φαξ), τηλεφώνου ή επιστολής για την ενημέρωση προϊόντων και καμπανιών/εκστρατειών της συμβεβλημένης επιχείρησης, η αναγνώριση προσφορών που αντιστοιχούν στα ενδιαφέροντα σας, η διεξαγωγή δημοσκοπήσεων σχετικά με την ικανοποίηση, η λειτουργία ανοικτών τηλεφωνικών γραμμών (Hotlines) καθώς και η επεξεργασία συναλλαγών. Εφόσον και αν είναι απαραίτητο για την παροχή μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας προς εσάς, θα διαβιβάσουμε τα σχετικά απαραίτητα προσωπικά δεδομένα στις συμβεβλημένες επιχειρήσεις. Οι δε συμβεβλημένες επιχειρήσεις είναι απέναντι μας υποχρεωμένες να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για τον εκάστοτε συγκεκριμένο σκοπό και σύμφωνα με τις αυστριακές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.


Η Lyoness είναι ένας όμιλος επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται διεθνώς. Οι επιχειρησιακές δραστηριότητές μας, οι δομές διαχείρισης και η τεχνική υποδομή μας υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα.  Για τον λόγο αυτό δυνάμεθα να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και στο εξωτερικό. Η διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, στην Ελβετία καθώς και σε άλλα κράτη με επαρκή προστασία δεδομένων (§ 12 εδάφιο 2 DSG 2000) δεν χρήζει περαιτέρω έγκρισης. Σε περίπτωση όμως που πρόκειται να πραγματοποιηθεί η διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε άλλα κράτη που δεν αναφέρονται ανωτέρω, θα ζητήσουμε προηγουμένως την ξεχωριστή σας συγκατάθεση.


Σε άλλα πρόσωπα εκτός των προαναφερόμενων φιλικών συμβεβλημένων επιχειρήσεων, παρόχων υπηρεσιών και εταιριών – Lyoness δεν θα διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Μια  τέτοια διαβίβαση δεδομένων, η οποία ενδεχομένως να απαιτηθεί ως προς τον σκοπό της εκτέλεσης της σύμβασης, εξαρτάται από την ξεχωριστή σας συγκατάθεση.
Δικαίωμα ανάκλησης, πληροφορίες, αλλαγή δεδομένων και επικοινωνία
Έχετε την δυνατότητα να ανακαλέσετε ανά πάντα χρόνο την συγκατάθεσή σας περί της χρήσης των δεδομένων για το μέλλον χωρίς την αναφορά αιτιών/λόγων. Μια τέτοια ανάκληση επιφέρει την απαγόρευση της περαιτέρω χρήσης των δεδομένων. Η ανάκληση αποστέλλεται (αν χρειαστεί) γραπτώς (με επιστολή, φαξ ή Email) στην παρακάτω διεύθυνση:


Lyoness
Hellas ΜΕΠΕ
Λεωφ. Θεσσαλονίκης 52, 57019 Περαία
Τηλ. 0030-23920-21103
Φαξ 0030-23920-75588
E-Mail: office@lyoness.gr


Παρακαλώ απευθυνθείτε στην ανωτέρω διεύθυνση ακόμη και για διευκρινήσεις σχετικά με την χρήση των δεδομένων σας καθώς και για να ανανεώσετε ή να διορθώσετε τα δεδομένα σας.



Προστασία δεδομένων πύλης εύρεσης εργασίας (Jobportal)


Η Lyoness δεσμεύεται για την ισότητα των ευκαιριών για όλους τους συνεργάτες και συνεργάτιδες και είναι περήφανη για την πολυμορφία της ομάδας! Όλες οι εξειδικευμένες υποψήφιες και υποψήφιοι αποτελούν μέρος της διαδικασίας επιλογής ανεξάρτητα από την καταγωγή, χρώμα, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, εθνικότητα, αναπηρία και ηλικία. 


Ποια δεδομένα καταγράφονται 


Καθότι ο ιστότοπος www.lyoness-corporate.com αποτελεί μια διεθνή πύλη εύρεσης εργασίας, στην οποία προσφέρονται όλες οι ανακοινωμένες θέσεις όλων των παραρτημάτων και θυγατρικών εταιριών του Ομίλου Lyoness, είναι εφικτό να επιλέξετε πρώτα την χώρα, στην οποία επιθυμείτε να εργαστείτε. Μετά από αυτή την προεπιλογή εισέρχεστε στο πεδίο της αγοράς εργασίας της συγκεκριμένης χώρας. Έναν αναλυτικό πίνακα όλων των εταιριών του Ομίλου Lyoness, οι οποίες βρίσκονται φυσικά εν μέρει και στο εξωτερικό, μπορείτε να βρείτε στην εξής ιστοσελίδα:
http://www.lyoness-corporate.com/gr-GR


Εάν υποβάλλετε αίτηση στην ιστοσελίδα μας για μια από τις ανακοινωμένες θέσεις εργασίας, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μια ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας, ήτοι να ανεβάσετε δεδομένα (Upload).


Τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία καταγράφουμε και αποθηκεύουμε, είναι ο τίτλος σας, το όνομα και επίθετο σας, η διεύθυνση κατοικίας με οδό, Τ.Κ. και τόπο, η ημερομηνία γέννησης, μητρική γλώσσα, εθνικότητα, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλεφωνικός αριθμός, η ανώτερη ολοκληρωμένη εκπαίδευση, επιθυμητός μισθός και ο ετήσιος μεικτός μισθός καθώς και η νωρίτερη δυνατή ημερομηνία προσχώρησης. Περαιτέρω μπορείτε να δηλώσετε τις ειδικευμένες γνώσεις και καταρτίσεις σας, όπως γνώσεις πληροφορικής, γλωσσικές γνώσεις κ.α. Πέραν τούτου μπορείτε να παρέχεται πληροφορίες για την έως τώρα εκπαίδευση σας, επαγγελματική εμπειρία κτλ.


Έχετε επίσης την δυνατότητα να ανεβάσετε δεδομένα στον διακομιστή μας (Server), όπως π.χ. το βιογραφικό σας, επιστολή με τα κίνητρά σας, φωτογραφία, απολυτήρια/πτυχία και περαιτέρω σχετικά έγγραφα. Επιπλέον μπορείτε να μας αποστείλετε ευχαρίστως ένα μήνυμα μέσω του ειδικού, προς τον σκοπό αυτό προορισμένου πεδίου κειμένου.


Καθότι η Lyoness φυσικά γνωρίζει ότι δεν επιτρέπεται να ζητηθούν όλα τα προαναφερόμενα προσωπικά δεδομένα βάσει της εκάστοτε εθνικού νομικού καθεστώτος, διαμορφώσαμε μόνο ελάχιστα, απαραιτήτως αναγκαία πεδία, όπως το επίθετο και τη διεύθυνση επικοινωνίας, ως υποχρεωτικά πεδία. Τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά μόνο για την επεξεργασία της υποψηφιότητας σας.


Με την χρήση της πύλης εύρεσης εργασίας της
Lyoness δηλώνετε τη συγκατάθεση σας για την ηλεκτρονική αποθήκευση και περαιτέρω επεξεργασία των από εσάς δηλωμένων προσωπικών δεδομένων  εντός του Ομίλου Lyoness. 


Δικαίωμα ανάκλησης, Πληροφορίες, Αλλαγές δεδομένων και  Επικοινωνία


Έχετε την δυνατότητα να ανακαλέσετε ανά πάντα χρόνο την συγκατάθεσή σας περί της χρήσης των δεδομένων για το μέλλον χωρίς την αναφορά αιτιών/λόγων. Μια τέτοια ανάκληση επιφέρει την απαγόρευση της περαιτέρω χρήσης των δεδομένων. Η ανάκληση αποστέλλεται (αν χρειαστεί) γραπτώς (με επιστολή, φαξ ή Email) στην παρακάτω διεύθυνση:

 


Lyoness
Hellas ΜΕΠΕ
Λεωφ. Θεσσαλονίκης 52, 57019 Περαία
Τηλ. 0030-23920-21103
Φαξ 0030-23920-75588
E-Mail: office@lyoness.gr


Θα σας ενημερώνουμε φυσικά ευχαρίστως για το ποια δεδομένα υποψηφιότητάς σας διαθέτουμε.
Πέραν τούτου μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προβείτε στη αλλαγή ή διόρθωσή τους. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να διατηρήσουμε τα δεδομένα της υποψηφιότητάς σας πέραν της λήξης της διαδικασίας επιλογής για την διάρκεια ενός έτους, ενημερώστε μας παρακαλώ μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος προς την ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση.

 

* Ανάλογα με τα εκάστοτε προϊόντα που αποκτούνται από την συμβεβλημένη επιχείρηση, οι προμήθειες μεσολάβησης που καταβάλλονται δύναται να διαφέρουν. Όλες οι πληροφορίες για τον σκοπό αυτόν στην παρούσα ιστοσελίδα, παρέχονται χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για την ορθότητα και την ακρίβεια.