Tietosuojaseloste

 


Suhtaudumme henkilötietojesi suojaamiseen vakavasti, ja pyrimme parhaamme mukaan turvaamaan palveluidemme turvallisen käytön. Olemme sitoutuneet noudattamaan tietosuojalainsäädännön vaatimuksia. Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan, mitä tietoja keräämme ja miten niitä suojataan.

Sisällysluettelo

  1. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
  2. Tietojen kerääminen
  3. Evästeet
  4. Tietojen käsittely
  5. Tietoturva ja tietojen luovutukset
  6. Peruutusoikeus, lisätiedot, tietojen muuttaminen ja yhteystiedot


Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Tämä tietosuojaseloste koskee Lyonessin jäseniä ja osoitteessa http://www.lyoness.com saatavilla olevaa Lyonessin verkkosivustoa. Huomaa, että sivustolla on linkkejä muihin Lyoness-verkkosivustoihin. Osa sivustoista toimii maissa, joiden tietosuojalainsäädäntö eroaa Suomessa sovellettavasta lainsäädännöstä.


Kehitämme jatkuvasti verkkosivustoamme palvelumme parantamiseksi. On mahdollista, että tietosuojaselostetta on sen vuoksi toisinaan täydennettävä. Ilmoitamme tällaisissa tapauksissa selosteen täydentämisestä etukäteen ja pyydämme täydentämistä varten erillisen suostumuksen.

Tietojen kerääminen

Henkilötietoja ovat kaikki käyttäjän henkilöön tai olosuhteisiin liittyvät tiedot, jotka Lyoness kerää jäsenistään jäsenyyden aikana ja jotka voidaan suoraan tai välillisesti kohdistaa jäseniin (esimerkiksi jäsennumeron perusteella). Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi nimi, syntymäaika, postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, pankkitiedot sekä Lyoness-jäsenyytesi aikana tekemiesi ostosten ostopäivämäärät.

Evästeet

Verkkosivustoillamme käytetään evästeitä eli pieniä tekstitiedostoja, jotka lähetetään käyttäjän tietokoneelle ja jotka voidaan myöhemmin noutaa käyttäjän tietokoneelta. Evästeiden tarkoituksena on tarjota tietoa palveluistamme ja räätälöidä verkkopalvelumme mieltymystesi mukaiseksi.


Osa verkkopalveluistamme on käytettävissä myös ilman rekisteröitymistä tai kirjautumista. Myös näiden palveluiden käyttäjistä keräämme automaattisesti tiettyjä tietoja, joiden avulla seuraamme verkkopalveluidemme käyttöä ja tehokkuutta. Tilastotietoja käytetään verkkopalvelun parantamiseksi käyttäjien tarpeiden mukaisesti. Tilastointia varten keräämme tiedot käyttäjän IP-osoitteesta, vierailun ajankohdasta ja kestosta, vierailujen lukumäärästä, lomakkeiden käytöstä ja muusta vastaavasta toiminnasta. Evästeiden tallennusaika voi vaihdella. Käytämme pääosin evästeitä, jotka poistetaan automaattisesti käyttäjän poistuttua verkkosivustoltamme. Tilastoimme kaikki vierailut verkkosivustollemme ja tiedostojen lataukset. Verkkosivustomme evästeitä käytetään ainoastaan Lyonessin tarpeisiin, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille tahoille.


Käytössämme on lisäksi Google Analytics -ohjelma, jonka avulla analysoimme verkkosivustovierailuusi liittyviä tietoja ja välitämme niitä eteenpäin. Lisäksi seuraamme ohjelman avulla, kuinka monta kävijää verkkosivustollamme on ja mitä sisältöjä verkkosivustollamme käytetään. Analyysissa tietoja käsitellään nimettöminä. Google Analytics -ohjelman evästeet tallentuvat tietokoneellesi Googlen suorittamaa analysointia varten. Käytämme Google Analytics -ohjelman Anonymous IP- sovellusta, ja seuraamme käyttäjien demografisia tietoja ja mieltymyksiä. Lisätietoja Google Analytics -ohjelmasta on saatavilla osoitteessa https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=fi. Voit kieltää tietojesi keräämisen Google Analytics -ohjelman avulla osoitteessa https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB.



 

Eväste

Parametri

Tarkoitus

Toiminnallisuus

lyo_it_accept_cookie

True

Tällä evästeellä seurataan käyttäjän antamaa suostumusta.

Suostumuksen peruuttamiseksi käyttäjän on poistettava eväste omalta selaimeltaan.

_utma
_utmb
_utmc
_utmz

Google Analytics

Näillä evästeillä kerätään tietoja esimerkiksi siitä, miten ja milloin käyttäjät käyttävät verkkosivustoja (kellonaika, viikonpäivä). Näitä tietoja käytetään verkkopalvelumme parantamiseksi.

Lisätietoja on Googlen tietosuojakäytännössä.

ASP.NET_SessionId

ID

Tällä evästeellä tunnistetaan käyttäjä.

Vierailutunnus tallennetaan evästeeseen.

Lyo-Search-Settings

TreeType

Tällä evästeellä tallennetaan käyttäjän hakunäkymä.

Kullekin evästeelle tallennetaan toivottu hakutulosten näyttötapa.

lyo_box_account_info_settings

true/false

Tällä evästeellä voidaan näyttää tai piilottaa tietoja tilinäkymässä.

Tällä evästeellä avataan tai suljetaan tilitietojen näkymä.

popup_lyoness3steps_closed

true/false

Ensimmäisen vierailun aikana sivustolta avautuu pop-up-ikkuna, joka sisältää tietoja Lyonessista.

Evästeellä ohjataan pop-up-ikkunoita. Kun ikkuna on suljettu, sitä ei enää näytetä seuraavilla vierailuilla.

 


Huomaa, että tavanomaisten internetselainten perusasetuksissa evästeet hyväksytään. Voit valita selaimellesi sellaiset asetukset, jotka hylkäävät kaikki evästeet tai osan niistä ja jotka ilmoittavat ennen uusien evästeiden vastaanottamista. Evästeasetuksia koskevat ohjeet löytyvät useimmissa selaimissa valikon kohdasta Ohje (Help). Samasta kohdasta löytyy ohjeet jo asennettujen evästeiden poistamiseksi.


Huomaa, että jos et salli evästeiden käyttöä, verkkosivuston kaikki toiminnot eivät välttämättä ole käytettävissäsi.


Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt edellä kuvattujen evästeiden käytön.

Tietojen käsittely


Lyoness käsittelee henkilötietojasi vain lain sallimissa rajoissa. Rekisteröityessäsi Lyonessin jäseneksi ja jäsenyytesi aikana luovutat meille henkilötietoja. Keräämme ja käsittelemme näitä henkilötietoja ainoastaan täyttääksemme sopimuksen mukaiset velvoitteemme sinua kohtaan tai erityistilanteissa, joita varten pyydämme sinulta suostumuksen erikseen.


Käytämme henkilötietoja muun muassa henkilökohtaiseen yhteydenpitoon, henkilöllisyytesi todentamiseen ja henkilökohtaisen jäsensivusi tarjoamiseen, tiedustelujesi ja tilaustesi käsittelemiseen ja palvelujemme tarjoamiseen. Käytämme henkilötietoja myös Lyoness-lojaliteettiohjelmasta kertyneiden jäsenetujesi selvittämistä ja myöntämistä varten.


Lisäksi käytämme henkilötietojasi ilmoittaaksemme sinulle kauppiaiden tarjouksista ja kampanjoista, jos olet antanut tähän nimenomaisen suostumuksesi.

Tietoturva ja tietojen luovutukset

Lyoness käyttää henkilötietojen suojaamisessa tiedonsiirron salausta (SSL-salaus), palomuureja, tunkeutumisenestojärjestelmiä ja muita uusimman tekniikan mukaisia turvatoimia.


Henkilötietoja käsittelee ensisijaisesti jäsenten sopimuskumppanina toimiva Lyoness Europe AG jäsenyyteen liittyvien asioiden hoitamiseksi kulloinkin kyseessä olevassa maayhtiössä.  Lisäksi henkilötietoja voi käsitellä Lyoness Group AG. Henkilötietojasi voidaan kuitenkin siirtää eräille palveluntarjoajille sekä muille Lyoness-konsernin yksiköille jäljempänä esitetyllä tavalla.


Teemme yhteistyötä eräiden palveluntarjoajien kanssa palveluiden toteuttamista, henkilökohtaista yhteydenpitoa ja verkkopalveluidemme hallinnointia varten. Noudatamme palveluntarjoajien valinnassa erityistä huolellisuutta sen varmistamiseksi, että henkilötietojen käsittely on järjestetty lainmukaisesti ja turvallisesti. Palveluntarjoajat ovat sitoutuneet siihen, että ne käyttävät henkilötietoja ainoastaan Lyonessin antamien ohjeiden mukaisesti tarkoitusta vastaavalla tavalla ja Suomen tietosuojasäännösten mukaisesti. Muunlainen henkilötietojen käsittely on kielletty.


Henkilötietoja voidaan siirtää myös Lyoness-konsernin muille yksiköille, mikäli se on tarpeen tietojen sähköistä käsittelyä ja hallinnointia varten, edellyttäen, että tietojen luovuttamisessa noudatetaan vaadittavia tietoturvatoimenpiteitä. Myös Lyoness-konserniin kuuluvat yhtiöt ovat sitoutuneet siihen, että ne käyttävät henkilötietoja ainoastaan kulloistakin nimenomaista tarkoitusta varten ja Suomen tietosuojasäännösten mukaisesti. Lyoness-konserniin kuuluvat yhtiöt on lueteltu verkkosivustollamme osoitteessa: http://www.lyoness-corporate.com/en-US/Company/Organisation/. Tietoja voidaan siirtää erityisesti seuraavia palveluita varten: yhteydenotot sähköisesti (esimerkiksi sähköpostitse tai tekstiviestitse), sosiaalisen median välityksellä (esimerkiksi Facebookin ja vastaavien palveluiden välityksellä), telefaksitse, puhelimitse tai kirjeitse kauppiaiden tuotteista ja kampanjoista ilmoittamista varten, mieltymyksiäsi vastaavien tarjousten tunnistamiseksi, tyytyväisyystutkimusten toteuttamiseksi, palvelupuhelinten ylläpitämiseksi sekä ostosten käsittelemiseksi. Siirrämme Yhteistyöyrityksille henkilötietoja siinä tapauksessa, että tietyn palvelun suorittaminen edellyttää sitä. Yhteistyöyritykset ovat puolestaan sitoutuneet huolehtimaan siitä, että ne käyttävät henkilötietoja ainoastaan kulloistakin nimenomaista tarkoitusta varten ja Suomen tietosuojamääräysten mukaisesti.


Lyoness on kansainvälinen konserni, jonka liiketoiminta, johtamismalli ja tekninen infrastruktuuri ulottuvat maiden rajojen yli. Tämän vuoksi on mahdollista, että siirrämme henkilötietojasi myös ulkomaille. Henkilötietojen siirtäminen Euroopan talousalueeseen kuuluviin maihin, Sveitsiin ja muihin maihin, joissa on riittävä tietosuojan taso (henkilötietolaki 523/1999 5. luku), ei edellytä erillistä suostumusta. Jos henkilötietojasi luovutetaan muihin kuin edellä mainittuihin maihin, pyydämme sinulta siihen etukäteistä suostumustasi.


Lyoness ei luovuta henkilötietojasi muille kuin edellä mainituille Yhteistyöyrityksille, palveluntarjoajille ja Lyoness-yhtiöille. Tällainen tietojen luovutus voi liittyä ainoastaan sopimusvelvoitteiden täyttämiseen, ja se edellyttää aina nimenomaista suostumustasi.

Peruutusoikeus, lisätiedot, tietojen muuttaminen ja yhteystiedot
Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi tietojesi käsittelyyn ilmoitushetkestä lukien ilman erillistä syytä. Kun olet peruuttanut suostumuksesi, henkilötietojasi ei enää käsitellä. Suostumus on tarvittaessa peruutettava kirjallisesti (kirjeitse, faksitse tai sähköpostitse) seuraavaan osoitteeseen:


Lyoness Finland Oy
Äyritie 18, 01510 Vantaa, Finland
faxii: +358 (0)29 34 00 639
sähköposti: office spam@gohere.go lyoness.fi


Myös mahdolliset henkilötietoja koskevat tiedustelut sekä tietojen päivitys- ja korjauspyynnöt on toimitettava tähän osoitteeseen.


 

Työpaikkaportaalin tietosuoja

 


Kohtelemme kaikkia työntekijöitämme yhdenvertaisesti, ja olemme ylpeitä monimuotoisesta työyhteisöstämme! Kaikki kelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat otetaan huomioon hakumenettelyssä riippumatta etnisestä taustasta, ihonväristä, uskonnosta, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, kansallisuudesta, vammasta tai iästä.


Tietojen kerääminen

Verkkosivusto www.lyoness-corporate.com on kansainvälinen työpaikkaportaali, jossa ilmoitetaan Lyoness-konsernin kaikkien sivuliikkeiden ja tytäryhtiöiden kaikki avoinna olevat työpaikat. Hakijan on (joissain tapauksissa) ensin valittava maa, jossa hän haluaa työskennellä, minkä jälkeen hakija pääsee tarkastelemaan maakohtaisia työpaikkailmoituksia. Kaikki Lyoness-konserniin kuuluvat yhtiöt (joilla voi olla toimintaa myös kotimaansa ulkopuolella) on lueteltu verkkosivustolla osoitteessa http://www.lyoness-corporate.com/en-US/Company/Organisation/.


Jos haluat hakea verkkosivustollamme ilmoitettua työpaikkaa, sinua pyydetään täyttämään hakulomake tai lataamaan sivustolle tiedostoja.


Keräämme ja tallennamme tällöin seuraavat henkilötietosi: titteli, etunimi, sukunimi, asuinpaikan katuosoite, postinumero ja postitoimipaikka, syntymäaika, äidinkieli, kansallisuus, sähköpostiosoite, puhelinnumero, korkein suoritettu tutkinto, palkkatoivomus (bruttopalkka vuodessa) ja työsuhteen aikaisin mahdollinen aloittamispäivä. Voit myös ilmoittaa erityiset osaamisalueesi ja kelpoisuutesi (kuten ATK-taidot, kielitaidon ja vastaavat taidot), koulutuksesi ja työkokemuksesi sekä muita vastaavia tietoja.


Lisäksi voit ladata palvelimellemme tiedostoja, kuten esimerkiksi ansioluettelon, hakemuskirjeen, valokuvan, todistuksia ja muita hakemasi työpaikan kannalta olennaisia asiakirjoja. Sivulla on myös erillinen tekstikenttä lisätietoja varten.


Olemme tietoisia siitä, että eri maissa kansallisen lainsäädännön henkilötietoja koskevat määräykset voivat poiketa toisistaan. Tämän vuoksi olemme merkinneet pakollisiksi vain välttämättömimmät tiedot, kuten esimerkiksi sukunimen ja osoitteen. Käytämme henkilötietojasi ainoastaan hakemuksesi käsittelyä varten.


Käyttämällä Lyonessin työpaikkaportaalia annat suostumuksesi siihen, että Lyoness-konserni saa tallentaa henkilötietosi ja käsitellä niitä sähköisessä muodossa konsernin sisällä.


Peruutusoikeus, lisätiedot, tietojen muuttaminen ja yhteystiedot
Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi tietojesi käsittelyyn ilmoitushetkestä lukien ilman erillistä syytä. Kun olet peruuttanut suostumuksesi, henkilötietojasi ei enää käsitellä. Suostumus on tarvittaessa peruutettava kirjallisesti (kirjeitse, faksitse tai sähköpostitse) seuraavaan osoitteeseen:


Lyoness Finland Oy
Äyritie 18, 01510 Vantaa, Finland
faxii: +358 (0)29 34 00 639
sähköposti: office spam@gohere.go lyoness.fi


Halutessasi voit tiedustella meiltä, millaisia tietoja Lyoness on tallentanut hakemustesi yhteydessä. Voit milloin tahansa pyytää tietojesi muuttamista tai poistamista. Säilytämme hakemukset pyynnöstä vuoden ajan hakumenettelyn päättymisen jälkeen. Halutessasi voit pyytää meitä säilyttämään hakemuksesi lähettämällä sähköpostia edellä ilmoitettuun osoitteeseen.

* Jäsenedut ovat riippuvaisia yhteistyöyrityksistä sekä ostetuista tuotteista ja/tai palveluista. Pidätämme oikeuden muutoksiin tässä sivustolla esittyihin asioihin.