Mepromex - Mešić benz MB

Cashback & Shopping Points

 • 1,5% + 0,7 na 200 BAM kupovine
 • Prihvaćeno Cashback Card B2B

Kontakt

 • Radno vrijeme
  Ponedjeljak - Nedjelja 7:30 - 22:00
 • Kontakt
 • ID trgovca
  96300973
 • Card Pick Up
  Kod ove partnerske firme možeš preuzeti Cashback Card karticu u plastičnom obliku.

Uslovi


Mepromex će prepoznati potrebe i navike kupca kako bi na najbolji način pronašli i ponudili svakom kupcu najbolju cijenu kroz vrhunsku uslugu i zadovoljstvo kupovine te raznovrstan i prvoklasan asortiman kvalitetnih roba, uslugu ili servis, te garanciju kako robe tako i buduće saradnje.
Iz Cashback pogodnosti se izuzimaju alkoholna pića i cigarete.

Opis

Firma Mepromex d.o.o. Tešanj počinje sa radom 1995godine kao obiteljska, sa malom proizvodnjom u peradarstvu i trgovinom prehrambenih artikala manjeg obima, te trgovine bijelom tehnikom u iznajmljenom prostoru male kvadrature, time nemajući mogućnost praćenja tržišta sa novitetima u tehnici. Tada se pristupa kupovini zemljišta i planu izgradnje za to doba većeg tlocrtnog prostora 1000 m² u tri etaže, suterena kao magacina, benzinske pumpe, marketa i restorana/pizzerije u prizemlju, te odjeljenja tehnike kao primarne djelatnosti, uz koje će se poslije vezati posuđe, ukrasi, rasvjeta, program tekstila i obuće. Započeti plan se počinje realizirati 2005 godine sa otvaranjem benzinske pumpe, restorana u prizmelju, a 2006 godine pušta se odjel bijele tehnike i tekstila, da bi sa početkom 2007 godine pustili u promet i market prehrambenih artikala te time zaokružili dugogodišnji plan. Nakon ovog realiziranog plana idući ovakav se započinje u Zavidovićima, za početak tlocrtno 600m², marketa prehrambenih artikala u prizemlju, te na prvom spratu odvojenom dijelu bijele tehnike, tekstila i obuće, restorana te odjela kozmetike. Poslovna jedinica u Zavidovićima zapošljava 70 uposlenika. Pralelno sa završetkom TC u Zavidovićima, kao projekat radi se i proširenje postojeće mesnice na vlastitu klaonicu i manju preradu zanatskog karaktera uglavnom za vlastite potebe mesnice sa proizvodnjom ćevapa, kobasica, sudžuka, peka, kulen, jeger, te malom sušarom mesa na drva.
Uporedo sa razvojem klaonice i prerade, kupuju se još dvije postojeće benzinske pumpe u Brčkom i Jelahu sa još dva poslovna prostora na površini od 10 000 m², koje su renovirane u kratkom vremenskom periodu te su puštanjem u promet udvostručile prodaju. Navedeni prodajni objekti u Brčkom i Jelahu zapošljavaju 30 uposlenika. Nakon ovog iskoraka nameće se potreba daljeg širenja, a sve zbog nedostatka prostora u odnosu na asortiman artikala i potražnje kupaca kao i same lokacije tržišta, te paralelno započinje proces širenja u TC Zavidovići na ukupno 3000m², kao i TC Tešanjka na 6000m². Opravdanošću samog širenja i rezultata nakon par godina rada sa stalnim rastom prometa i širenjem asortimana roba, planira se naredno proširenje TC Tešanjka na dodatnih 22 000m² za naredne godine . TC Tešanjka zapošljava 140 uposlenika.
Uporedo sa ovim većim planovima, realiziraju se i manji oblici širenja proizvodnje i prerade mesa, te tako se u pogon pušta prerada kapacatita od 10 tona dnevno. Otvaraju se i tri nove mesnice i to u Maglaju, Tešnju i Jelahu, koje zapošljavaju 18 uposlenika. U isto vrijeme sa radom započinje i poseban odjel željezarije, sa malo većim asortimanom, te u skolpu toga nudimo elektro i vodo materijal, sanitarije, alati, boje, sav asortiman za grijenje, okovi te vrtni program. Prethodnim širenjem, započinjemo sa narednom djelatnošću te otvaramo Autosalon, prvenstveno terenski program, a potom i putnički. Svaki dan stanje, promet i potražnja rastu te naš lager raspolaže sa više stotina vozila na zalihi a sve kako bi našim kupcima uvijek ponudili raznovrstan i nabolji asortiman. Imamo odličanu saradnju sa našim partnerima iz Njemačke, Holandije te u kratkom vremenskom periodu imamo mogućnost narudžbe i isporuke. Radeći sve ovo zajedno morali smo se i organizaciono pripremiti, kako kadrovski tako i programski za nastupajuće širenje koje postaje neminovno, jer smo odlučili da regionalno
budemo najuticajniji TC.
U toku su završetci radova na TC Tešanjka, na planiranih 30 000m², te smo već u promet pustili novi odjel bijele tehnike koji je regionalno najjači odjel bijele tehnike, te gdje Vam nudimo širok asortiman od malih kućanskih aparata , preko televizora, lcd plazmi, frižidera, mašina za pranje veša, suđa, sušilica , rasvjete, lustera, IT programa, peći na drva gdje kupac može pronaći artikle i robu poznatih brendova Gorenje, Beko, LG, Philips, Samsung, Sony
itd. Samim tim TC Tešanjka će dodatno zaposliti oko 60 novih uposlenika.
Uz odjel bijele tehnike smo u promet pustili i odjel muškog i ženskog tekstila, dječijeg tekstila kao i dječijeg programa igračaka i baby programa, kao i program muške, ženske i dječije obuće. U sklopu ovih odjeljena nudimo širok asortiman proizvoda po prihvatljivim cijenama i trendovskim modelima, sa vlastitim uvozom iz Italije, Turske, Mađarske, Kine,Srbije te i rad
sa domaćim proizvođačima. Uz sve navedeno smo ubacili i asortiman ženskih torbi i proširili asortiman kozmetike kako bi našim kupcima pružili sve na jednom mjestu po pristupačnim cijenama. U našoj TC možete pronaći i poseban odjel tepiha, posteljine, zavjesa kao i ostalih potreba za
šivanje. Što se tiče naših marketa možemo se pohvaliti širokom ponudom po pristupačnim cijenama, te u sklopu marketa nudimo i širok asortimanom posuđe te PVC programa, kao i drugih mnogobrojnih kućnih potrepština.
Nastavak širenja firme se pored vlastitih navedenih poslova i segmenata u TC
Mepromex, odlučili smo dopuniti ponudu na Tešanjci , te tako smo već iznajmili prostor za Fitness centar, Apoteku te kozmetički i frizerski salon.
Planira se iznajmljivanje prostora i drugim tekstilnim brendovima kao što je sportska odjeća i obuća poznatih brendova kako bi upotpunili našu ponudu.
Planirano je i otvorenje slastičarne, te nove dječije igraonice, poslovnice banke i ostalih uslužnih djelatnosti.
U sastavu korporacije Mepromex d.o.o. Tešanj otvorena je firma Mešić promet d.o.o. Split Hrvatska. Glavna djelatnost navedene firme je autosalon koji vrši prodaju teretnog i putničkog programa vozila.
Što se tiče skorijih planova, radi se na formiranju i puštanju u promet web sajta za online prodaju kompletnog asortimana.
Mepromex d.o.o. će se u budućnosti posvetiti osluškivanju svih potreba te će svakim danom svoju ponudu i asortiman prilagođavati potrebama svojih kupaca, a sve u cilju kako bi opravdali ukazano povjerenje do sada i postali još bolji, uspješniji, te najači TC u regionu sa najvećom ponudom i najboljim cijenama.

* Ovisno o proizvodima koje koristi partnerska firma, konkretno, isplaćene provizije mogu varirati. Stoga su navodi na ovoj web stranici bez garancije.